Jak poślubić cudzoziemca


Po pierwsze, zdecydować, w którym kraju zamierzasz mieszkać z przyszłym mężem. Jeśli w Rosji najlepiej jest zarejestrować swoje małżeństwo tutaj. W przeciwnym razie konieczne będzie poddanie się dodatkowej procedurze legalizacji związku małżeńskiego, które zajmie więcej czasu. Wręcz przeciwnie, gdy żona nie będzie żyć w Rosji, a zwłaszcza jeśli dotyczy to kraj z wymogów wizowych, ma sens, aby poślubić pana młodego w domu. Do małżeństwa w Rosji potrzebny będzie paszport i paszport dla pana młodego. Ponadto przyszły małżonek musi dostarczyć zaświadczenie wydane przez jego ambasadę, że nie jest żonaty i nie ma innych przeszkód w jego uwięzieniu. Jeśli wcześniej pan młody miał inne stosunki małżeńskie, musiałby przedstawić zaświadczenie o rozwodzie. Powinien być apostylowany - specjalny pieczęć, legalizujący dokument w większości krajów świata, w tym w Rosji. Można go również umieścić w konsulacie państwa, którego obywatelstwo posiada. Wszystkie dokumenty muszą być przetłumaczone na język rosyjski i notarialnie.

Jeśli nadal postanowił ożenić się za granicą, nawet w Rosji otrzyma certyfikat z rejestratora w miejscu zamieszkania, które wcześniej nie ożenił. Poproś także swojego małżonka lub ambasadę swojego kraju o inne potrzebne dokumenty. Przetłumacz je na język kraju, do którego zamierzasz. Ponadto, jeśli to konieczne, uzyskać specjalną wizę dla panny młodej, która jest podana osobom zamierzającym poślubić. W niektórych krajach, można utworzyć konto i osoby o normalnej wizy turystycznej, ale w tym przypadku konieczne jest, aby powrócić do Rosji wizy dla jego żony. Dlatego najlepszym sposobem jest wydanie specjalnego dokumentu wjazdu, aby można było uzyskać bezzwłocznie zezwolenie na pobyt.

Wideo.

Podziel Się Z Przyjaciółmi
Poprzedni Artykuł
Następny Artykuł

Zostaw Swój Komentarz